Kohtaamisia mökissä

Laivamatka Ometepen saarelle oli  kovin keinuva, aallokko heilutti pientä puupaattiamme,  jossa matkasi lisäksemme liuta paikallisia, joitakin  matkalaisia,  ruokasäkkejä ja muuta tavaraa mantereelta. Olin matkan aikana jo useaan otteeseen ollut varma,  että pieni laivamme kaatuu  ja joudumme uimaan lähimpään saareen. Kallistumat olivat sitä luokkaa, että kohta koukataan vettä. Satamaan saavuttuamme olimme tyrskyistä  märkiä, ja mikä parasta ”vatsapussissani” olleet passi ja setelinippu olivat myös märkiä.

Majapaikamme saarella oli vaatimaton mutta mukava mökki. Vehreä tropiikki ympäröi sen, sirittävien äänteen säestämänä. Mökissä oli ylellisyys – oma suihku! Illalla jatkuvien sähkökatkosten välissä, päätin pikaisesti käydä suihkussa. Mukavampaahan se on peseytyä valossa kuin pilkkopimeässä. Olin suihkuttanut tovin,  kun vilkaisin ylöspäin. Seinällä, hieman pääni yläpuolella nökötti skorpioni. Se oli jähmettynyt paikoilleen, enkä ihmettele sitä lain. Seisoihan sen alapuolella vitivalkoinen valas. 🙂

Muovipussi, pitkä keppi ja hieman suostuttelua – alkoi suuri skorpionin metsästys. Eikä skorpioni mikään tyhmä ole, helpommalla se tiesi pääsevänsä antautumalla, kuin jäämällä samaan suihkuun tämän naisihmisen kanssa.  Niin saatiin se taas mökin ulkopuolelle, omiensa joukkoon. Olin kyllä tavannut näitä pistopiikkihäntiä aiemminkin, mutta ensi kertaa kylvimme yhdessä.

Väli Amerikka 2007 102

Toinen tuttavuutemme oli vikkelänä veikkona lähes muurannut rinkkani seinään kiinni. Kauan ei syyllistä tarvinnut etsiä. Kaveri ilmestyi rinkastani tervehtimään meitä ja toinen, pikkuapuri, löytyi lymyämästä rinkkani takaa. Ristimme karvajalan Möhköksi, mutta rinkkaani en sille halunnut luovuttaa. Alkoi suuri hämähäkkien metsästys ja Möhkökin apureineen saateltiin ulos luontoon, omiensa pariin.

Väli Amerikka 2007 143

Väli Amerikka 2007 183

Mökissämme vieraili monia muitakin  tuttavuuksia. Varsinkin herra Tikku oli varsin mielenkiintoinen. Tarkkaillessa tämän ”kepin” liikkeitä  sai aikaa kummasti kulumaan. Kovin hidasta tai lähes olematonta oli hänen kulkunsa kuitenkin. Tai ehkä herran Tikku olikin pysähtynyt tarkkailemaan minua? Ehkä me tarkkailimmekin toisiamme?

Väli Amerikka 2007 085

Väli Amerikka 2007 110

Monenlaista tuhatjalkaista menijää kipitteli seinillämme.

Ometepen rauhallisella saarella törmäsimme toki moniin muihinkin eläimiin, mutta onneksi mökkimme ulkopuolella. Majapaikkamme koiruudet olivat yhtä taidokkaita, kuin lajitoverinsa muuallakin, nimittäin sukkuloimaan itsensä pöytämme läheisyyteen syödessämme. Voiko anovaa koiran katsetta sivuuttaa? Voi, mutta vaikeampaa on ohittaa kissoja, jotka kita ammolla makaavat pöytäsi alla. Kerran ihmettelin niitä todella – kita ammolla!  Mutta se olikin jo toinen maa ja toinen matka.

Väli Amerikka 2007 126

Ometepen saari  sijaitsee Nicaraguajärvellä. Se on Nicaraguan ja Keski-Amerikan suurin järvi ja ja maailman 20. suurin järvi. Nicaraguajärvessä on yli 400 saarta, joista suurimmat ovat Zapatera ja Ometepe. Ometepessa on myös kaksi tulivuorta: Maderas ja Concepcion. (Lähde: Wikipedia)

Kommentoi



Ei kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi